Баскетболистите на Торонто Раптърс получиха най-големите шампионски пръстени в историята, а след това стартираха сезона в НБА с трудна победа над Ню Орлиънс Пеликанс със 130:122 след продължение. 

По традиция на специална церемония преди мача играчите видяха как шампионското знаме бе вдигнато на тавана в залата и след това бяха наградени със забележителните пръстени. 

Върху тях има 74 мънички диаманта, които символиризират 74-те победи на отбора от миналия сезон. Над трофея „Лари О’Брайън” е поставен голям диамант, който е 1,25 карата, от едната страна пише името на баскетболиста и номера му, а от другата „Световни шампиони 2019”. 

Общата стойност на бижуто е 14 карата, а суперзвездата Кауай Ленърд ще получи своя, когато гостува в Торонто с ЛА Клипърс, а Дани Грийн ще вземе своя, когато пристигне в Канада с ЛА Лейкърс. Суперфеновете на отбора Дрейк и Нав Бхатиа също бяха наградени с пръстени. 

След това Паскал Сиакам и Фред ван Влий излязоха на сцената, като вкараха по 34 точки за победата, като крилото добави и 18 борби. Кайл Лаури добави 22 точки, а канадците вкараха последните 8 точки в добавените 5 минути, като Лаури и Ван Влий реализираха по една тройка. 

Брандън Инграм реализира 22 точки за Пеликаните, които играха без Зайън Уилямсън, но се представиха доста добре, като се изключат доста грешки, които направиха. Джру Холидей и Норман Пауъл пропуснаха за двата тима решаващи изстрели в края на редовното време.