След 12 години Панатинайкос отново стигна до финалната четворка в баскетболната Евролига. В решаващия 5-и мач от плейофната серия срещу Макаби гръцкият тим се наложи с 81:72 и ще играе в Берлин. 

Детелините имат 6 триумфа в надпреварата и са един от най-успешните отбори в турнира, но бяха в сериозна криза след раздялата с Желко Обрадович преди новият им проект от миналата година да им помогне да стигнат отново до най-добрите 4 тима в надпреварата. 

Техен съперник в полуфинала ще бъде победителят между Монако и Фенербахче, които тази вечер също ще играят 5-и решаващ сблъсък. 

В Атина мачът бе оспорван, като на почивката резултатът бе 41:41, а след серия смени на водачеството последният период започна при 58:56 за ПАО, като именно тази четвърт се оказа и ключовата. 

Детелините вкараха първите 6 точки за периода, откъснаха се и запазиха контрола до края. Кендрик Нън реализира 26 точки за тях, като вкара 6  от 9 тройки. Костас Слукас отбеляза 15, а Матиа Лесор добави 9 и 11 борби, като успя да изпусне цели 11 наказателни изстрела.