Центърът на Минесота Руди Губер бе избран за 4-и път за най-добър защитник на сезона в НБА, за да влезе в елитна компания. 

Французинът, който взе приза още през 2018, 2019 и 2021 година, се присъедини към легендите Дикембе Мутомбо и Бен Уолъс, които досега единствени досега имаха 4 такива отличия. 

Гобер бе в основата на защитата на Вълците, която бе най-добрата през сезона. След него остава новобранецът Виктор Уембаняма, а трети приключи Бам Адебайо. 

„Тук става въпрос за страхотно отборно усилие. Индивидуалните награди са нещо хубаво, но не можеш да направиш нищо сам. Затова аз съм благодарен на съотборниците си за тяхната вяра в мен” заяви Гобер. 

Той записа по 2,1 чадъра средно на мач през кампанията, но бе солиден в борбите и в защитата един на един. Отборът му пък няма загуба в елиминациите и води с 2-0 срещу Денвър преди двете си поредни домакинства, като има отличен шанс да стигне до финала на конференцията едва за втори път в историята си. 

Така единствената индивидуална награда, която остава да бъде обявена е за МВП, като финалисти за нея са Никола Йокич, Шей Гилджъз-Аликзандър и Лука Дончич.