Бостън тръгна ударно и по план в полуфиналите на Източната конференция в НБА, след като отнесе Кливланд със 120:95 и дръпна с 1-0 преди второто си домакинство. 

Домакините не оставиха съмнение в превъзходството си, като единствено в първите минути двубоят бе равностоен, след което Келтите увеличиха разликата и запазиха контрола. 

Бостън наниза 40 точки още в първата четвърт, но Кливланд стоеше близо и разликата бе само 6. Във втората домакините се откъснаха с 13, след като резултатността падна, като водеха с 10 на полувремето. 

След това предимството на Детелините се запази, като Дерик Уайт се разигра и наниза 14 от своите 25 точки именно в третия период, който завърши с тройка със сирената на Пейтън Причард за 92:77. След това разликата бързо стигна 20 точки и мачът се доиграваше. 

Джейлън Браун водеше победителите с 32 точки, а Джейсън Тейтъм добави 18 и 11 борби, но бе едва 7 от 19 от игра. Бостън наниза 18 тройки, 7 от които на Уайт и доминираше при борбите с 55-38, след като Джарен Алън отново не игра за Кливланд. Донован Мичъл се отчете с 33 за Кавс.