Eдва за трети път в кариерата си в плейофите Лука Дончич не успя да вкара 20 точки и това естествено означаваше загуба за Далас. 

Здравата защита на Оклахома Сити ограничи словенеца до 19 точки, за да може Тъндър да спечели със 117:95 и да поведе с 1-0 в полуфиналната серия на Западната конференция. 

Това бе 38-ия мач на Дончич в най-важната част от кампанията, като срещу Клипърс през 2020-а в третия мач от серията, той не бе стигал 20 точки, като тогава остана с 13, а отборът му също загуби. Другият случай бе през 2021-а, когато също вкара 19 при ново поражение от Клипърс. 

Най-добрият реализатор през редовния сезон продължава да играе с разтежение в коляното, като отново нямаше ден в стрелба и реализира едва 6 от 19 опита от игра. „Важното е, че загубихме. Трябва да мислим за следващия мач, в който трябва да съм по-добър. Всички трябва да сме по-добри, защото те са страхотен отбор“ заяви Лука. 

Тексасци се държаха в мача до средата на третата четвърт, когато наваксаха пасив от 11 точки и стопиха пасива си до 65:66. След това обаче Гръмотевиците вкараха при 6 от следващите си 7 стрелби, като нанизаха 5 тройки, дръпнаха с 83:72 и след това запазиха контрола.