Звездата на Ню Йорк Никс Джейлън Брънсън вдъхнови отбора си към знаменит обрат, напомняайки за един от най-знаковите моменти в историята на НБА. 

Гардът получи контузия в десния крак и пропусна цялата втора четвърт, но след това се завърна и Никс надви Индиана със 130:121, за да поведе с 2-0 в серията. 

Той излезе на почивката, за да провери дали ще може да играе и предизвика невероятен възторг на трибуните, както това направи Уилис Рийд преди мач №7 от финалите през 1970-а, когато се появи на куц крак. 

„Той е страхотен лидер и всички уважават когато някой дава максимума от себе си. За мен действията са много по-важни от думите. Това показва, че на него му пука за отбора и съотборниците“ заяви треньорът Том Тибодо. 

Ню Йорк губеше с 63:73 на почивката, но бързо сътвори обрат, за да спечели преди двете си визити в Индианаполис. Никс обаче даде и друга жертва, след като крилото О Джи Ануноби напусна с проблем в бедрото в третия  период и не се върна. 

Той и Донте ДиВинченцо вкараха по 28 точки, а Брънсън завърши с 29. За Пейсърс Тайрис Халибъртън реализира 34, но гостите отново бяха ощетени от грешно решение в края, което доведе до изгонването на треньора им Рик Карлайл.