В НБА e на път да се развихри сериозен скандал, след като от Индиана подадоха оплакване срещу съдиите заради представянето им в първите два мача от серията срещу Ню Йорк. 

Никс поведе с 2-0 в серията след 121:117 и 130:121, но в края на мачовете имаше спорни ситуации в ущърб на Пейсърс, които подадоха официално оплакване към Лигата. 

От Индиана са извадили 78 видео-повторения на ситуации от двата двубоя, за които вярват, че са били ощетени – 29 от първата среща и цели 49 от втарата. 

„След първия мач решихме да не се оплакваме, защото очаквахме добро съдийство във втория сблъсък. Не стана обаче така. Ние просто искаме справедливи решения от реферите. Затова и ще изпратим своите претенции на НБА. В Ню Йорк също да се готвят, защото те също ще ги получат. Винаги казвам на играчите си да не мрънкат срещу арбитрите, но ние заслужаваме честни отсъждания” разочарован бе треньорът Рик Карлайл, който бе изгонен в края на втория двубой. 

„Вярваме, че отборите от малките пазари заслужават правилни отсъждания, без значение къде играят” добави специалистът намеквайки, че Никс се ползват с привилегии заради това, че се подвизават в легендарно място като Ню Йорк.