Още един звезден тим от НБА уволния треньора си след отпадането си още в първия кръг на плейофите. 

След ЛА Лейкърс и Финикс Сънс предприе тази стъпка, разделяйки се с Франк Вогъл, който миналата година подписа договор за 5 сезона, но сега си тръгва още след първия. Слънцата бяха пометени с 0-4 от Минесота преди по-малко от 2 седмици, въпреки че разполагат с Девин Букър, Кевин Дюрант и Брадли Бийл. 

Счита се, че голямата цел на тима за негов наследник е бившият наставник на Милуоки Майк Бъдънхолзър, който вече от година е без работа. 

„След направената равносметка на сезона преценихме, че се нуждаем от друг треньор. Оценяваме усилената работа и отдаденост на Франк” заяви генералният мениджър Джеймс Джоунс. 

Финикс записа баланс от 49-33 през редовния сезон, който бе достатъчен едва за 6-о място в конференцията. След четирите си поражения от Вълците тимът удължи серията си от загуби в плейофите на 6, която е най-дългата в историята му. 

За следващия сезон Слънцата имат гарантирани 209 милиона долара за заплати, което ще им донесе глоба от 116 милиона и това ще ограничи сериозно възможностите им за промени в отбора.