Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на квалификациите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Екс-ан-Прованс (Франция) с награден фонд 205 хиляди евро.

Кузманов отстъпи пред втория поставен и 128-и в световната ранглиста Фелипе Малигени Алвеш (Бразилия) с 5:7, 1:6. Двубоят продължи час и 33 минути.

Двамата изиграха оспорван първи сет. Димитър Кузманов поведе с 4:1, но бразилецът спечели четири последователни гейма и обърна до 5:4 в своя полза. Той сервира за спечелване на сета, но българинът осъществи пробив за равенство 5:5, преди на свой ред да загуби подаването си и да изостане с 5:6. При втората си възможност на собствен сервис Алвеш спечели частта със 7:5.

Димитър Кузманов спечели първия гейм във втория сет, но допусна общо три пробива, а бразилският тенисист направи серия от шест поредни гейма.

За българина това бе четвърта загуба в пет мача срещу Фелипе Малигени Алвеш. В първата си среща от квалификациите в Екс-ан-Прованс Кузманов се наложи над французина Пиер-Юг Ербер с 6:4, 6:2.