Двукратният световен шампион във Формула 1 и лидер през този сезон – Люис Хамилтън, се надява да направи перфектен уикенд и да спечели Гран При на Монако в неделя. 

Вчера англичанинът доминира в двете свободни тренировки, но признава, че резултатите му до момента на трасето не са много добри. Освен това той никога не е печелил полпозишън, което е решаващо за надпреварата. 

„Анализирам това, което съм постигнал през годините и виждам, че не съм перфектен. Никога не съм тръгвал първи и макар че спечелих веднъж, тогава стартирах трети и имах късмет. Затова в момента мисля как мога да имам перфектен уикенд” заяви Хамилтън. 

„През миналите две години разполагах с отлична кола, но не се възползвах от това. Затова просто се стремя към решение, което да ми помогне да постигне резултата, който искам” добави той. 

„Като цяло съм доволен от баланса на колата в свободните тренировки, но все още има неща, които мога да подобря както при нея, така и в представянето си на пистата” каза още Хамилтън. 

В същото време съотборникът му Нико Росберг не мисли за трета поредна победа, която ще го нареди до пилоти като Греъм Хил, Ален Прост и Аертон Сена, макар и да се цели в първото място. 

„Тук през цялото време трябва да си на ниво, за да можеш да спечелиш. Денят не бе особено добър за мен, но важното е, че сме бързи и трябва да направя така, че да бъда перфектен в квалификацията” каза германецът.