Семейството на Михаел Шумахер споделя неизлъчвани кадри и фотоси на легендата във Формула 1 в документалния филм на Netflix, който ще излезе съвсем скоро - на 15 септември. В трейлъра на лентата близките на бившия пилот изказват възхищението си от неговия силен характер.

Германецът продължава да се бори с последиците от тежкия инцидент, който претърпя по време на ски във Френските Алпи преди почти осем години, припомня webcafe.bg.

Съпругата на Шумахер Корина и децата му Джина и Мик, който последва баща си във Формула 1, говорят за 52-годишната легенда, която остава скрита за света от злополучната случка в планината в края на 2013 г.

Корина, която има брак с Михаел вече почти три десетилетия, споделя: "Просто почувствах, че той е много специален. Мисля, че е невероятно силен психически. Изключително силен. Все още ми показва колко силен е всеки ден."

Мик, който сега гради собствена репутация на пистите във Формула 1 по целия свят, добавя: "Когато го гледам, си мисля: "Искам да бъда като него". Невероятната кариера на Шумахер е проследена в документалния филм още от годините му в картинга като момче до рекордните му седем световни титли, последната от които през 2004 г.

Брат му Ралф, който също беше пилот, Себастиан Фетел, Дейвид Култард и Бърни Екълстоун също участват документалния филм, който се очаква с невероятен интерес, а сценаристите обещават да покажат "много аспекти от многопластовата личност на Михаел". Документалният филм е описван от мениджърката на Шумахер Забине Кем като "семеен подарък към любимия съпруг и баща".

Тя добавя: "Михаел Шумахер предефинира професионалния имидж на състезателния пилот и зададе нови стандарти. В стремежа си към съвършенство той не пощади нито себе си, нито екипа си, като го изведе до най-големите успехи. Възхищава му се целият свят заради лидерските му качества. Той черпеше сили за тази задача и намираше баланс в дома си със семейството си, което обича идолопоклоннически. За да запази вътрешното си "аз" като източник на сила, той винаги строго и последователно отделяше личния от публичния си живот. Този филм разказва и за двата му свята. Това е подарък на семейството му към любимия им съпруг и баща."

Шумахер спечели 91 Гран при-та във Формула 1, преди да се оттегли през 2012 г. Шуми претърпя тежката травма на главата във Френските Алпи на 29 декември 2013 г. Новините за здравословното му състояние бяха оскъдни през изминалите годините, а документалният филм не се фокусира върху здравето му, а върху него като личност.

Ванеса Нокер, която режисира филма заедно с Ханс-Бруно Камертонс и Михаел Вех, казва: "Самата Корина Шумахер ни беше най-голямата подкрепа в това. Самата тя искаше да се направи автентичен филм, който да покаже Михаел такъв, какъвто е - с всичките му възходи и падения, без сладникави преувеличения.

Тя беше страхотна и достатъчно смела, за да ни позволи да правим каквото искаме, затова уважихме и спазихме нейните граници. Много вдъхновяваща, топла жена, която остави трайно впечатление у всички нас."

Шумахер спечели две титли с Бенетон, преди да спечели още пет с Ферари между 1996 и 2006 г. Той се оттегли от спорта през 2006 г., но се завърна на пистата четири години по-късно в отбора Mercedes, преди да обяви окончателния край на кариерата си през 2012 г.

Документалният филм трябваше да излезе миналата година, но огромният обем снимки и кадри, предоставени от близките на бившия световен шампион, накара продуцентите да го забавят на няколко пъти.