Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер се оплакал от състоянието на снега в Алпите и предложил на съпругата си да отидат в Дубай, малко преди инцидента, който го остави с почти фатална мозъчна травма, разкрива Корина Шумахер.

52-годишната съпруга на Михаел наруши 8-годишното си мълчание за състоянието на пилота, признавайки: „Михаел ми липсва всеки ден. И то не само на мен. Липсва на децата, семейството, баща му, всички около него."

Корина Шумахер говори в нов документален филм на Netflix за живота на германския пилот и споделя, че той е изразил съмнения относно условията за ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г. „Малко преди инцидента в Мерибел той ми каза: „Снегът не е много добър. Може да отидем в Дубай и да скачаме с парашут там“.

Това е едно от последните неща, които Михаел е казал на съпругата си преди да падне и да удари главата си в камък по време на ски спускане със сина му Мик (бел. ред. тогава на 14 години). Шампионът във Формула 1 получи ужасяваща мозъчна травма, която го остави в кома за 6 месеца.

Оттогава Михаел получава специализирани грижи в дома му в Швейцария край женевското езеро, а семейството му не разкрива никакви подробности около здравословното му състояние. Сега Корина решава да прекрати мълчанието си и споделя, че в годините, в които Михаел се е състезавал във Формула 1, тя е вярвала, че „ангели хранители“ бдят над съпруга ѝ.

„Винаги беше невредим след състезанията. Ето защо бях убедена, че той има няколко ангели хранители, които бдят над него. Не знам дали е защото това е вид защитна стена, която издигаш около себе си или просто си наивен, но на мен никога и през ум не ми е минавало, че нещо някога може да случи на Михаел“, споделя жената на Шумахер, цитирана от "Монитор".