Новият сезон във Втора лига ще започне със серия от дерби мачове, отреди тегленият днес жребий. Първенството ще стартира в уикенда между 19 и 22 юли, а като най-интересен се очертава столичният сблъсък между ЦСКА 1948 и Локомотив София.

Новаците Нефтохимик Бургас и Спартак Варна ще играят един срещу друг още на старта. Другите два тима, спечелили промоции от Трета лига - Хебър Пазарджик и Спартак Плевен също започват един срещу друг. В дербито на Северозапада Кариана Ерден ще бъде домакин на Монтана.

До края на тази седмица се очаква решение на лицензионната комисия по казуса с участието на Верея във Втора лига. Старозагорци трябва да приемат в първия кръг Пирин Благоевград, ако бъдат допуснати до участие.

През започващия сезон Нефтохимик и Поморие ще домакинстват в Несебър, Спартак Плевен - в Ловеч, Хебър - на базата на Ботев Пловдив в Коматево, Септември - на стадион "Локомотив" в квартал Надежда в столицата, Спартак Варна - в Балчик, а Ботев Гълъбова - на "Трейс Арена" в Стара Загора. ЦСКА 1948 ще продължи да играе на Националния стадион "Васил Левски".

Жребий за първия кръг за сезон 2019/20 във Втора лига:

Верея Стара Загора - Пирин Благоевград

Септември София - Струмска слава Радомир

Литекс Ловеч - Локомотив Горна Оряховица

Черноморец Балчик - ОФК Поморие

Кариана Ерден - Монтана 

Нефтохимик Бургас - Спартак Варна

Хебър Пазарджик - Спартак Плевен 

ЦСКА 1948 - Локомотив София

Лудогорец II - Ботев Гълъбово