Грандиозен скандал взриви визитата на юношеската формация на „Пирин“ от набор 2003 срещу съименниците от Гоце Делчев. Треньорът на домакините Радослав Джугданов и клубният президент Атанас Мълчанков, активно асистирани от родители, нахлуха на терена да бият рефера от Сандански Йордан Воденичаров, по прякор Зелето, и помощниците му Венелин Иванов и Феим Мусанков.

Грозните сцени се разиграха в началото на второто полувреме след гола, с който гостите поведоха в резултата, пише вестник "Струма". В продължение на няколко минути подивелите ръководители на неврокопчани разнасяха главния съдия по игрището с претенции да отмени попадението заради фаул в атака. Видимо стресираният арбитър намери кураж да вдигне червен картон на нападателите си и да ги прати на трибуните, но не посмя да прекрати двубоя, който орлетата спечелиха с 3:1.

"Случаят е много неприятен, в един момент стана направо страшно, но не е моя работа да го обсъждам. Затова си има длъжностни лица. Спрямо мен и моите футболисти от тяхната пейка не са проявявали агресия. Противниковите играчи влизаха здраво, на границата на грубостта, но рядко я прекрачваха".

"Ние търсим точно такива мачове, да ни оказват по-голяма съпротива, каквато в досегашните двубои не сме имали. Ако не бяха ексцесиите, домакините можеха и да не загубят тази среща”, коментира наставникът на благоевградчани Радослав Митревски.

Момчетата му постигнаха най-пестеливия си успех в изминалите 6 кръга, в които записаха поредица разгроми – 13:0 срещу „Перун“, 10:0 срещу „Банско“, 7:0 срещу „Марек“, 5:0 срещу „Септември“ /Сим/… Гоцеделчевци развалиха магията суха мрежа, вкарвайки първото попадение дотук в мрежата на лидера с пълен точков актив дотук. С гола южняците излязоха напред в резултата. До почивката Христо Петров възстанови равенството, след антракта поражението на съперниците фиксираха Тодор Стамболиев и Александър Митов.