Куп чуждестранни футболисти в родния шампионат нямат никакво намерение да остават в България заради избухналата пандемия с COVID-19.

Трима от чужденците в ЦСКА например са категорични, че първо не искат да им бъдат намалявани с 50% заплатите и второ, не желаят да се връщат тук след края на извънредното положение. Играчите вече са уведомили ръководството на "армейците".

Същото се отнася и за двама от чужденците в Левски, пише Блиц. Те се дърпали след проведените тези дни разговори с тях да останат с по-малко финансови възнаграждения. Подобна е картинката и в останалите ни отбори, където е пълно с чужденци с изключение на Славия. 

Любопитното е, че на някои от тях договорите им с клубовете изтичат на 30 юни, след което те със сигурност няма да ги удължат и да стъпят повече в България.

Припомняме, че свиването на бюджетите е характерно не само за нашата страна, но и за повечето европейски държави. Там също масово си намаляват заплатите.

Въпреки това чужденците у нас предпочитали да отидат на места, където даже и да са на по-ниски пари, пак ще получават повече в сравнение с България. Те гледали към бившите съветски републики, където вирусът не е пламнал толкова жестоко, както и към Китай и Япония, където краят на ужаса се вижда.

„Това може и да е на добро. Най-хубаво ще бъде да дадем шанс на нашите футболисти. От години това се говори, но никой не слуша. Ето че заради коронавируса тази практика да се налагат много чужденци в българското първенство ще изчезне“, коментират от спортните ни среди.