Локомотив Пловдив удари Етър с 2:0 като домакин при рестарта на мачовете в родния елит. В първата среща в елита след извънредната тримесечна пауза "смърфовете" показаха характер и взеха трите точки.

Умарбаев центрира на втора греда още в самото начало, но  Лукас Масоеро би неточно с глава в очертанията на вратата. После Бирсент Карагарен намери Аралица на границата на наказателното поле. Хърватинът овладя, след което стреля към вратата, но много неточно. 

Анте Аралица се отчете със сериозен пропуск малко по-късно, след като удар на Умарбаев, срещнал тялото на защитник в лилаво стигна пред Аралица, който не успя от няколко метра да прати топката във вратата зад Анатоли Господинов, а шутира високо над напречната греда.

Пет минути преди паузата Карагарен пробва да изненада Господинов с шут от далечна дистанция, който прелетя над вратата. 

При подновяването на играта Локомотив се установи трайно в половината на Етър в търсене на гол, а гостите чакаха своя шанс на контраатаки.

Йорданов можеше да отбележи във вратата на Луков след час игра, като той се опита да прехвърли стража на Локомотив с шут от малък ъгъл извън наказателното поле. Топката кацна на напречната греда и след това беше изчистена от защитата.

В 76-ата минута Локомотив откри резултата чрез Доминик Малонга, който вкара след центриране на Йосип Томашевич от левия фланг.

"Смърфовете" продължиха да играят по-силно, търсейки да реши всичко в мача с втори гол. Той дойде шест минути преди края, но го отбеляза полузащитникът на гостите Антон Огнянов.

Вторият Локомотив събра 49 и се доближи на шест зад лидера и шампион Лудогорец. Етър остава десети с 24 пункта.


Локомотив Пловдив - Етър 2:0
1:0 Малонга 76
2:0 Огнянов 84 (автогол)


Локо Пловдив: Луков, Алмейда, Масоеро, Томашевич, Витанов, Умарбаев, Карагерен, Цветанов, Салинас, Димитър Илиев, Аралица

Етър: Господинов, Запрянов, Огнянов, Пехливанов, Купенов, Скерлев, Колев, Кацаров, Ангелов, Йорданов, Добрев