Мачът с Ботев се явява ключов за нас. Това сподели главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков на официална пресконференция в Пресклуб „България“ преди домакинството на Ботев Пд от осмия кръг на Първа лига. Срещата с пловдивчани е на 2 октомври, 20:15 часа, на Националния стадион „Васил Левски“.

„Очакваме да победим. Тоя мач се явява ключов и може да донесе още по-голямо самочувствие на отбора, може да ни даде добра основа за бъдещи резултати – надявам се футболистите да разберат важността на мача и да дадат всичко от себе си, както го направиха срещу Етър Велико Търново. По принцип нямаме проблеми с контузени състезатели, единственият, който е в период на възстановяване, е Чочев, всички останали са здрави. Всички негативни моменти в един определен миг се явяват положително оръжие за Ботев – видяхте, срещу Левски играха много динамичен и компактен отбор, ще бъде голяма грешка, ако си помислим, че ни чака слаб Ботев. Очаква ни тежък мач с голям заряд“, започна той.

„Неделев е един от най-качествените български футболисти, които имат креативност и идеи. От него излизат много интересни неща, ще се съобразим с него, но чак да променяме тактическата постройка заради него, няма да правим. Имат много добри футболисти освен него – Шоколаров, Шопов, изобщо Ботев е един добър и комплектован отбор, срещу който трябва да се играе много мобилизирано. Изключително спокоен човек, знае какво иска и има добър тайминг с футболистите, мисля, че той има много добро бъдеще като треньор, аз с каквото мога, ще му помагам. Аз виждам много неща в отбора, колко време ще ни трябва, трудно може да се каже – една победа не означава нищо, но една серия би могла да бъде основа, на която да стъпим за в бъдеще. Въпросът е към г-н Дерменджиев, ние работим, всеки ще бъде доволен, ако имаме повече футболисти в националния отбор, но това е негова отговорност. Пожелавам успех в следващия мач, защото той е важен не само за българския футбол, но и за българския спорт“.

„Тая пандемия трябва да живеем с нея, защото докато не излезе лекарство или ваксина, която да сложи край на тая пандемия, трябва да се съобразяваме и да внимаваме, идвам от тестове за коронавирус, утре ще излезат резултатите, няма симптоми в нашия отбор. В този период трябва просто много да се внимава, ще бъде много лошо, ако се случат такива неща в много отбори. Футболът живее от фенове, подготовки, ако се затвори българското първенство заради пандемията, ще бъде много жалко“, завърши Балъков. /БГНЕС