Нападателят на новаците от ЦСКА 1948 Мартин Камбуров получи награда си за Играч номер 1 на 8-ия кръг в efbet Лига. Камбуров спечели приза, след като заби три гола във вратата на Ботев Пловдив при успеха с 5:0. 

"Благодаря за наградата. Оценили са ме и мисля, че е заслужено след добрия резултат и игра срещу отбора на Ботев. Не деля отборите. Голяма част от кариерата ми е минала в Локомотив (Пловдив). Радвам се на хеттрика си срещу Ботев. Винаги съм казвал, че головете са едни и същи". 

"Ако трябва да бъде честен, след като се върнах от Китай, си казах, че ако вкарам под десет гола на сезон, ще се откажа. Миналата година станах голмайстор на първенството".

"Дори да мина рекорда на Петър Жеков, няма да се откажа на следващия ден. Имам договор за две години. Аз си върша работата. Имам прекрасни години и в Стара Загора".

"Миналата година трябваше да започна сезона в Берое като резерва, но впоследствие започнах да играя и да бележа. Гледам да си върша работата в дадения момент. Ако не бях вкарвал голове, щеше да играе друго момче".

"Гледам националния отбор. Доста хора се изказват по темата. Казах, че приключвам и не искам да коментирам. Всеки се изказва и накрая се получава едно голямо нищо".

"В някои неща има истина, в други няма. Има си треньори и Изпълком. Нека те отговарят пред вас, журналистите. Знам как да реагирам, ако ме викнат в националния отбор. Това го слушам от 20 години. Лидер не се става с приказки", заяви Камбуров.