Отборът на Локомотив (София) победи с 1:0 Славия в едно позабравено столично дерби от програмата на деветия кръг на Първа професионална футболна лига.

Единственото попадение дойде в началото на втората част и бе дело на Октавио. “Белите” играха повече от едно полувреме с човек по-малко, тъй като Георги Вълчев бе изгонен малко преди почивката.

Срещата в по-голямата си част бе равностойна, но столичните “железничари” успяха да се възползват от численото си предимство и в крайна сметка да се доберат до ценни три точки. Славия пък този път не успя да постигне позитивен резултат с човек по-малко, както направи срещу ЦСКА - София и Лудогорец в предните си мачове.

В началото на мача почти нищо интересно не се случи на терена. Битката бе предимно в средата на терена, като единствено Ерол Дост стреля точно към вратата на Локомотив, но Александър Любенов спаси.

В 39-ата минута гостите останаха с човек по-малко. При един въздушен двубой Георги Вълчев удари в главата Божидар Кацаров, при което халфът на "железничарите" получи рана. Съдията разгледа ситуацията на ВАР и даде червен картон на футболиста на "белите".

Малко след това Славия можеше да излезе напред макар и с човек по-малко. Питър Макрилос изведе Ертан Томбак на стрелкова позиция, но вратарят излезе и скъси ъгъла, за да блокира удара.

Минута преди края на полувремето Раел Лолала пробва удар техничен към вратата, но Светослав Вуцов с добро спасяване изби в ъглов удар.

В 56-ата минута Локомотив откри резултата. Недобра ориентация на бранителите на Славия позволи на Октавио да получи топката пред наказателното поле и след бърза обработка стреля между купа от играчи, за да прати топката в ъгъла на Вуцов, който нямаше време да реагира по-добре.

През останалото време на втората част Локомотив действаше доста стегнато и почти не остави шансове на футболистите на "белите", което се оказа решаващо за крайния успех. Славия от своя страна опита да наложи натиск, но с човек по-малко това бе трудно за играчите на Златомир Загорчич.

Локомотив София - Славия 1:0

Голмайстор: Октавио (56)

Локо София: 24. Любенов, 13. Рапосо, 6. Крачунов, 8. Матеус, 4. Орачев, 22. Семерджиев, 44. Кацаров, 58. Октавио, 93. Пинсон, 11. Лолала. 19. Димитров 

Славия: 21. Вуцов, 3. Томбак, 23. Виячки, 55. Христов, 18. Стоянов, 77. Вълчев, 17. Дост, 7. Маркилос, 88. Тасев, 10. Кирилов, 19. Сораков