"ЦСКА ги чака тежък мач, но се надявам да победят. Все пак сме българи и трябва да подкрепяме нашите отбори в Европа. Не да са плюем и да стискаме палци да не се класират. Желая късмет и на Лудогорец. Дано да влязат в групите", обяви звездата на Славия Галин Иванов на пресконференция в Пресклуб България, където беше награден за №1 на шестия кръг от първенството.

Той коментира и казуса с многото отложени мачове заради евротурнирите.

"Най-добре да бяха спрели първенството и да видим кой къде ще се класира, пък след това да продължим нататък. Вижте, нямам против да се отлагат мачове, но да се каже една-две седмици предварително. Не може един ден преди двубоя да разберем, че няма да играем. Да чакаме да видим ще победят ли или няма да победят, това не е правилно“.

„Положителните резултати ни дават самочувствие. Три победи навън, а все още не сме играли на нашия терен поради други обстоятелства, вие ги знаете. Имаме млади момчета, които започват да влизат в ритъм, имат доста качества. Надявам се не само навънка, но и вкъщи да побеждаваме. Славия си ми е най на сърце. От 19-годишен съм там. Къде ходя, какво правя, все в Славия се връщам. Обичам си Славия, това си ми е моето място, а и ми е до нас. С колелото си ходя на тренировка“ (смее се)", продължи той.

„В националния отбор се случиха доста неща. Искаха млади футболисти, видяхме какво стана с тях. Разбира се, че, ако ме извикат, ще дам всичко от себе си за националния отбор. И преди съм имал доста добри игри, но не съм получавал повиквателна. Нека играят младите“, каза още Галин.

„Има и такива, които си мислят, че знаят всичко. По-голямата част се допитват, слушат, попиват. Чуват какво им казваме и си взимат поуки. Не трябва само с млади, трябва и опитни. Покрай опитните трябва да се развиват, защото не са готови още за А група, да не говорим за националния отбор, за Шампионски лиги или Лига Европа. Виждате какви футболисти има. На по 20 години играят Шампионска лига финал, печелят мачове. Млади са на по 16-17 години, след това са опитни“, смята футболистът на "белите".