Панатинайкос е готов с оферта за играч на Лудогорец. Лидерът в гръцкия шампионат иска да привлече Каули Оливейра, пише gazzetta.gr. Бразилецът с немски паспорт е следен от доста време от ПАО и елините са излезли с предложение.

Приоритет в тяхната селекция е разиграващ полузащитник. На клуба са били предложени няколко креативни халфове, като 27-годишният Каули е хванал най-много окото на 60-годишния сръбски наставник на тима Иван Йованович.

Панатинайкос е убедителен лидер в гръцкия елит. При прекъсването на шампионата заради световното първенство след 13 изиграни кръга зелено-белите имат аванс от 8 точки пред втория АЕК Атина и цели 12 пред ПАОК Солун и Олимпиакос, които допълват четворката в челото.

Отсега Йованович стяга селекция, с която да гони титлата и да направи пробив в Шампионската лига. Каули Оливейра дойде в Лудогорец през януари 2020 година, като има действащ договор с клуба до лятото на 2024-а. Интересното е, че в последния мач с Левски за купата бразилецът изненадващо не бе в групата, като от тима обявиха, че имал леки проблеми и старши треньорът Анте Шимунджа не искал да го рискува.

Халфът започва кариерата си в школата на Кьолн. Оттам преминава в местния Фортуна Кьолн, а след това последователно играе за Дуисбург и Падерборн, откъдето акостира в Разград.

През тази есен полузащитникът записа 29 мача за орлите във всички турнири, като вкара 7 гола и направи 6 асистенции. Общо в Лудогорец има 115 двубоя, с 27 попадения и 21 голови подавания, като е бил на терена в над 8500 минути. Показатели, които силно са впечатлили гръцкия гранд. Последната титла на Панатинайкос е от 2010 година и в тима се надяват, че Каули, който има вече 3 с разградчани, ще помогне за спечелването й.