Кръвно свързаният с ЦСКА Александър Станков обяви, че не имало сбиване между агитки по време на безпрецедентния протест срещу ръководството на БФС, както твърдяха от СДВР.  59-годишният специалист, който е и бивш селекционер на младежкия национален отбор на България, разкри пред SportLive.bg, че е бил на първа линия по време на протеста, който съпътстваше евроквалификацията на националния ни отбор срещу Унгария.

Бившият треньор на армейците е категоричен, че през своя съзнателен живот не е виждал подобно обединение между агитките на ЦСКА, Левски, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив и тези на останалите родни отбори.  Той сравни ръководството на БФС с удавник, за който обаче вече няма и сламка, за която да се хване.

 „Аз лично бях на протеста. При това бях на първа линия. Лично видях как фенове на ЦСКА и Левски вървят рамо до рамо, без да имат никакви пререкания помежду си. Това е прецедент! Аз такъв случай в моя съзнателен живот не съм виждал по подобен протест или събитие. В своя съзнателен живот не бях виждал обединени феновете на всички отбори – на ЦСКА, на Левски, на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. Няма такъв случай всички те да протестират заедно!“, разказа Станков пред SportLive.bg.

„За това, което се случи точно на ул. „Гурко“, мисля, че голяма вина има и полицията. Действително във всеки един протест има и такива лумпени, които са неадекватни, но голяма вина имат и униформените, защото наистина имаше хвърлени някои факли и бомбички, но хората бяха провокирани и от действията на полицията“, продължи той.

 „Това е потвърждение на безпрецедентна наглост. Беше вече и върхът на всичко. Просто да коментираш по този начин след нещата, които се случиха, че не знаеш срещу кой е протеста, не знаеш за какво става въпрос, не знаеш за какво протестират – нямам думи как да го опиша“, категоричен е Станков.

„Те действително трудно щяха да бъдат махнати, но в неистовото си желание да запазят себе си, си вкараха такъв автогол. Лъжеха безпардонно, че решението за мача не идва от тях. Само че хората не са толкова загубени и прости.  Изкопаха си сами собствения си гроб! Оттук-нататък връщане няма“, добави опитният специалист.

„Влакът тръгна и то вече с голяма скорост. Мисля, че не може да се спре, няма как да се спре. Един удавник и за сламката се хваща, но в случая и сламката вече я няма. Тя също изчезна“, изрази той очакванията си за евентуална оставка на ръководството на БФС.

 „Хубаво е, че много хора реагират по този начин. Много по-рано обаче трябваше да го видят това нещо. Има и много хора, които виждат накъде духа вятъра и започват едва тогава да дават мнението си. То е всеизвестно и се забелязва. Не може да ми убегне подобен факт. Има „ветропоказатели“, както им казвам аз. Защо не даваха коментарите си много по-отдавна?  Ние алармирахме всички“, заяви Станков относно зачестяващите призиви на политици и други видни обществени личности за оставка на президента на БФС Борислав Михайлов.

„Много жалко, че трябваше да се случи това от снощи и едва сега да обявяват мнението си. За съжаление, казвам го най-искрено с цялото си сърце и душа, че не трябваше да се стига до сцените от протеста, за да се усетят всички за какво става въпрос“, категоричен е кръвно свързаният с ЦСКА специалист.

„С думата „ветропоказатели“ визирам и политици, и други личности от обществения живот в България. Някои от политиците все пак отдавна твърдят някои неща, като някои направиха и някои действия. В момента обаче това е и известна доза популизъм от доста хора“, подчерта той.

 „За мен  жестът на този човек е просто без коментар!  Хората го видяха. Днес го гледам в един сайт, който винаги е бил в услуга на футболния съюз. Пише глупости и оправдания, че не бил среден пръст и т.н. Просто хората видяха какво се случи“, коментира Станков неприличния жест, който вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов показа на представителите на медиите.

„Не искам да го коментирам, защото той си позволи даже да ме съди. Делото изобщо не е минало, защото има различни видове инстанции. Мога да кажа, че едно съдебно дело не се решава само на една инстанция, а от няколко.

В момента обаче не мога да коментирам подробности. Причината е, че тече дело, което не е приключило. Той си коментира, че все едно всичко около казуса е приключило и съдът вече е решил, след като е минала само една инстанция“, допълни Станков.

Припомняме, че преди време във Фейсбук профила на Александър Станков се появи пост, в който той разкри, че героят от САЩ 94 му дължи сумата от 300 000 евро. Съдебният спор между двамата е именно заради този казус.