Ботев Пловдив е напът да осъществи първия си летен трансфер. Ръководството на канарчетата вече се е договорило с футболиста на Пирин Андрей Йорданов.

Първоначално „жълто-черните“ почти бяха договорили бартер, който включваше преминаване на Брахими в Пирин веднага и пристигането на Йорданов в Ботев Пд през лятото. Чак през лятото, защото през този сезон Йораднов бе вече играл за два отбора в родния елит и според правилника не можеше да прави пореден трансфер (Крумовград и Пирин Бл).

Този вариант пред „канарчетата“ обаче пропадна заради рокади по върховете в благоевградския клуб. Провалът на тази сделка обаче не е отказало канарчетата да привлекат футболиста и те са продъжили разговори с него за привличането му през лятото, когато контрактът му с орлетата изтича.

По информация на колегите от PlovdivDerby.com двете страни вече имат договорка по финансовите параметри и "жълто-черните" ще си осигурят услугите на Йорданов.

Gol.bg припомня, че 22-годишният футболист е юноша на ЦСКА. Армейците също следяха под лупа изявите на своя кадър.

Йорданов е юноша на Бузлуджа, откъдето преминава в школата на Велбъжд, но през лятото на 2013 преминава в школата на ЦСКА . През март 2016 е взет да тренира с първия отбор на тима за кратко, но не записва дебют. Шампион на България с юношеския тим на армейците през сезон 2016/17. В началото на 2019 е взет в първия тим и записва дебют срещу Септември (София) на 2 март 2019. През следващия сезон 2019/20 играе за тима на ЦСКА до 19 години, като става шампион на България, но записва участие в контролни срещи за първия тим. В началото на сезон 2020/21 е даден под наем на Литекс. На 13 януари 2021 подписва с Кюстендил.

От края на май 2021 се състезава за втория отбор на ЦСКА 1948. През февруари 2022 се присъединява към Царско село. Дебютира на 20 февруари при загубата с 1:2 като домакин на Берое. На 12 юни 2022 г. Йорданов подписва с благоевградския Пирин. Прави дебюта си на 9 юли при загубата с 2:1 като гост на Локомотив (Пловдив). На 30 юни 2023 г. Андрей е обявен за ново попълнение на Крумовград. Дебютира на 14 юли при победата с 3:1 като домакин на Лудогорец. На 8 Септември обаче се връща в Благоевград, като сам изявява желание за това пред ръководството на Крумовград, които пък не му правят спънки и го връща в Пирин без трансферна сума.

“Изключителен стадион със страхотна атмосфера!” Това споределя през ноември Йорданов преди гостуването на Пирин на Колежа.