„Дайте да не коментираме. Всички знаем, че в българския футбол има доста неща, които трябва да се поправят. Това каза в отговор на въпрос какво очаква от новоизбрания президент на Българския футболен съюз Георги Иванов селекционерът на националния отбор по футбол и треньор на Черно море Илиан Илиев след успеха на отбора му срещу ЦСКА 1948 с 2:1 в мач от 25-ия кръг на efbet Лигата.

"Всички говорят кой ще спечели, кой няма да спечели, но най-важното е да се направи нещо за футбола, тъй като виждаме и в първенството как върви.

Всяка година едно и също, всяка година едни и същи неща се случват. Едни отбори поиграват някои мачове и много лесно се минават, на други – война, така че тези неща трябва да се променят, доста неща в българския футбол. Това е важното, а не кой е спечелил и кой е бил претендент, тъй като както и в политиката много се фокусираме и отиваме в една крайност, в България знаете, че разбираме от футбол и политика, и голяма война кой да спечели, а след това все едно и също.

Срещу Азербайджан и Танзания търсим да обиграем отбор", коментира Илиев.

Наставникът на Черно море коментира и успеха с 2:1 над ЦСКА 1948. С трите точки варненци се изравниха по точки на върха, като и двата отбора с по 54 точки.

„Важна победа срещу добър отбор. Имат футболисти, които държат топката и ако не си агресивен в единоборствата могат да ти създадат проблеми. Така че поздравявам футболистите. Мисля, че в тази почивка, която се очертава, ще можем да потренираме и ще ни се отрази добре. Зимата казах, че не искаме да спира първенството, сега може би е по-добре да починем. Част от хората пропуснаха част от подготовката като Едгар Пашеко, Андреяс Калкан закъсня, така че е добър момент да поработим и за физическа и за игрова подготовка.

Не знам защо ми дадоха жълт картон, не мога да разбера. Аз единствено попитах защо дадоха 6 минути продължение при положение, че в последния мач в Стара Загора имаше три спирания на ВАР и дадоха 5 минути. Не мога да ги разбера тези неща. Нямаше смени – 6 минути продължение, и за това попитах и ми дадоха картон. Това е абсурдно.

Ние сме отбор, който не бива да се надценява. Знаем си възможностите, знаем какъв бюджет имаме, с какви отбори се борим покрай нас, така че аз за това на футболистите им свалям шапка за това, което постигнаха до момента и се надявам малко да се успокоят, защото може тази отговорност, тези очаквания ги пренатоварват повече, отколкото е нужно. Виждате, че на моменти правим непредизвикани грешки от напрежение. В сряда имаме контрола с Черноморец Балчик.“