Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев даде интервю пред „Тема Спорт“, в което коментира представянето на отбора от началото на втория полусезон. Кокала, както е известен сред феновете, сподели впечатленията си от новите попълнения и посочи какви цели трябва да гони тимът до края на сезона.

Г-н Велев, какво ви прави впечатление в играта на Левски от началото на втория полусезон?

-Отборът играе с настроение във всичките мачове. Равенството с Крумовград го отдавам на това, че Патрик-Габриел Галчев получи директен червен картон още през първото полувреме. Може би Левски трябваше по-смело да атакува, след това и щеше да стигне до успеха. В останалите мачове сините стигнаха до рутинни победи, както и се очакваше. Това бяха двубои от графата задължителни.

Как ви се виждат новите попълнения и по-специално бразилците Фабио Лима и Евертон Бала?

-Като цяло внасят сериозен колорит в представянето на Левски. Играят каквото са си научили в Бразилия. Евертон Бала все още не сме го видели в поредица от двубои, а само за мач и половина, но загатва за потенциал. Лима пък вкара много красив гол срещу Хебър в Пазарджик и дано да реализира още такива. От останалите Карлос Охене е добре познат и си държи нивото, докато за Патрик Мислович и Хоакин Фернандес също е рано да даваме оценки.

След т.нар. лесни мачове идват тези срещу по-сериозните съперници като Славия, Лудогорец, ЦСКА и Черно море. Какви са очакванията ви за тях?

-Идват и тези мачове. В тях ще видим какво е състоянието на Левски. Това са по-сериозните съперници и целта на сините трябва да е победа в тях. Шампионската титла е много трудно да се гони, но поне за второто място смятам, че имат сили. Дори да кажем, че през този сезон може да се задоволят и само с квота за евротурнирите. Това е необходимо да се гони.

Има ли сили Левски за нещо повече, а не само за място в евротурнирите?

-За шампионската титла, както казах, ще е трудно. Дали ще е второ или трето място е едно и също. За Левски целта винаги е първото място и нищо друго. Калъфките не ни интересуват.

Спомням си, че като не сме ставали шампиони, не сме си взимали медалите. Това е манталитет.

Как ви се вижда тимът под ръководството на Николай Костов? Забелязва ли се промяна в играта на Левски от началото на втория полусезон?

-Големи промени не виждам. Левски се представя добре и трябва да продължи с победите. Това е най-важното, а не какви тактически постройки и т.н. се предприемат.

Може ли да посочите играч, който ви прави по-силно впечатление през пролетта?

-Джавад ел Джемили ми прави впечатление. Притежава много добра техника, постоянно търси гола. При него мирише на футбол. Но като цяло на този етап колективът изпъква и виждаме, че играчите постоянно си помагат.

Успяха ли Марин Петков и Патрик-Габриел Галчев да се възползват от продажбата на основни играчи като Велтон и Жереми Петрис?

-Това е нормално, когато се продадат титуляри, футболистите, които са получавали по-малко игрово време, сега да се възползват от това. При двамата забелязвам израстване и дано се превърнат в още по-важни фигури за Левски.

Все още е рано за селекцията през лятото, но постоянно се появяват имена за подсилване на Левски. Какво е необходимо на отбора?

-Това е процес, който никога не спира в отборите, особено в такъв като Левски. Трябва да се вземат нови през лятото. Заговори се за Алекс Колев. Може да го привлекат. Харесвам го и според мен може да помогне на сините. Вече в клуба си знаят какво им трябва и кои могат да вземат.

Как ще коментирате и подкрепата на публиката, която пълни гостуващите сектори, а виждаме и добра посещаемост и на „Герена“?

Левски винаги си е имал сериозна подкрепа, където и да играе. Нормално е на всеки стадион отборът да се чувства като домакин. Виждаме, че феновете си обичат тима и ходят навсякъде с него.

Интервю на Мартин Владимир, в. „Тема Спорт“