Емил Велев, който е последният треньор, извел Левски до шампионската титла на България, коментира пред Gol.bg представянето на новите зимни попълнения на „сините“. Фокусът на думите му падна върху привлечения от Хебър Пз Карлос Охене.

Ето какво заяви Кокала в третата част от интервюто пред медията ни:

- Г-н, Велев, какво е мнението Ви за новите футболисти на Левски?

- Моето мнение е, че винаги бразилец може да внесе  някаква разчупеност в атаката, импровизация. Те са си родени с футбол. По-трудно влизат в тактически схеми, но ако треньорът успее да им вкара и това нещо, ще има голяма полза за отбора на Левски.

- Предстои уж наглед лек мач срещу Етър, но пък при „сините“ има доста наказани  - трима футболисти, а и треньорът Николай Костов няма да стои на пейката.

- Наистина има доста наказани. Аз казах  и за Охене, когато беше привлечен, че той е добър футболист, но винаги може да останеш без него в следващите 2-3 или 5 мача. Той на двубоя с Крумовград трябваше да бъде с червен картон в 20-ата минута с влизането си с лакът в главата на противников играч. Но му беше показан само жълт картон. В момента няма значение.

Аз съм ги предупредил отговорните фактори в Левски, че с този играч ще бъде така. Не казвам, че е лош футболист, но винаги може във всеки един момент да остави отбора с един човек по-малко. В конкретния случай можеше да го остави двама души по-малко на терена, защото вече беше показан червен картон на Галчев.

- Възможно ли е подобни проблеми да се окажат непреодолими в даден момент от първенството – наказания, контузии?

- Да. Разбира се, защото аз не смятам, че и в Търново са вдигнали бялото знаме. Левски обаче е с много класи над Етър.

- Изразихте мнение, че Левски трябва да се бори дори за второто място, но ще успеят ли „сините“ да се преборят поне за участие в евротурнирите?

- Основната цел сега всъщност е точно да се завоюва квота за Европа. Второто място никога Левски не го е греяло. То все пак ще осигури участие в евротурнирите. Левски обаче винаги е гонел шампионската титла, второто място е калъфка за Левски.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кокала изби рибата пред Gol.bg и отсече: Левски трябваше да вземе Алекс Колев, може да гони 2-ото място

ВИЖТЕ ОЩЕ: Емил Велев отчая тотално Левски и ЦСКА пред Gol.bg

ОЧАКВАЙТЕ И ЧЕТВЪРТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ ВЕЛЕВ ПРЕД GOL.BG

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg