Уреждането на професионалния лиценз е приоритет номер едно за Берое тези дни, съобщава „Тема Спорт“. Ръководството на заралии в лицето най-вече на собственика Ернан Банато прави всякакви еквилибристики, за да покрие финансовите задължения, които на този етап спъват клуба.

В последните дни това е било тема под Аязмото, а не конкретно утрешното гостуване на ЦСКА 1948. Зелено-белите няма да имат проблем с оставането в елита, но чисто документално също трябва да подсигурят това.

Банато е дал уверение пред отбора и общината, че няма да се стигне до отнемането на лиценза и нещата са на финалната права. Нещо повече, клубът е близо и до подписването на спонсорски договор. Става въпрос за букмейкърска компания. В момента на гърдите на фланелките стои надписа BEROE, след като договорът с друга фирма за залагания бе прекратен наскоро.

Берое е свел разходите си напоследък до минимум. Отборът няма да има лагер преди гостуването в Бистрица. Старозагорци ще пътуват до столицата в деня на мача.

Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари подготвя поне една изненада в състава си за гостуването на ЦСКА 1948. Роналдо Камара се очаква да започне като титуляр за първи път, откакто премина в тима през зимата.

До този момент той оставаше на резервната скамейка и имаше много ограничено игрово време. Сега Роналдо ще си партнира в предни позиции със звездата Себастиян Вия. Бившият футболист на Бока Хуниорс вече откри головата си сметка за старозагорци, които ще търсят спиране на лошата серия навън.

Роналдо е едно от сериозните имена в селекцията на Берое, но със сигурност предстои да направи сериозен прогрес, ако иска да спечели доверието на Ачиари и да се пребори за титулярно място. Такова вече си е спечелил бразилският вратар Артур Мота, който пак ще бъде предпочетен пред №1 от есента Родриго Ачинели, който ще остане на пейката.