Членът на Международния олимпийски комитет (МОК), Ги Дрю (олимпийския шампион на 110 м с препятствия от Мюнхен 1976) обяви пред АФП, че плановете за игрите на 33-ата лятна олимпиада в Париж 2024 трябва да бъдат актуализирани, заради пандемията от коронавирус. По план игрите във френската столица трябва да се проведат от 26 юли до 11 август 2024 г. 

"Кризата, която преживяваме сега, има дългосрочно въздействие върху ежедневието ни, а също така има икономическо и социално влияние. След нея всички ние ще излезем променени. Олимпийските и паралимпийските игри в този контекст също не са изключение и трябва да вървят по бъдат разгледани по различен начин “, каза Дрю, цитиран от Стандарт.

„Проектът, който подготвихме за Париж 2024 вече е остарял и няма нищо общо с настоящите реалности. Първата ни нужда е да преосмислим бюджета за цената на олимпиадата. Трябва да преосмислим тези игри и да ги адаптираме, за да се впишат в новия свят, заключи Дрю. Заради пандемията Олимпиадата в Токио беше преместена от 2020 г. към лятото на 2021 г.