Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изрази задоволство от конкуренцията в състава преди европейската квалификация срещу България утре.

"Страхотно е, че имам толкова голям избор от футболисти. Като треньор, този "проблем" е много приятен", каза Саутгейт на пресконференцията преди мача. Той изключи опция за подценяване на България.

"Като погледнете световната ранглиста, още не сме на върха. Способни сме да победим всеки отбор в света, но и всеки може да победи нас. Трябва да покажем постоянство, да бъдем "под пара" на тренировките и да показваме най-доброто по време на мачовете", коментира Саутгейт.

Англия може да направи голяма крачка към класиране за Евро 2020 при две победи в предстоящите мачове срещу България утре и срещу Косово във вторник.

"Ще преследваме класиране за европейското колкото се може по-рано. През последните години изградихме отбор със стил, който феновете харесват", каза още Саутгейт.

Селекционерът разкри, че полузащитникът на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард е под въпрос за мача утре заради лек здравословен проблем. Лингард пропусна днешната тренировка като превантивна мярка и Саутгейт може да не рискува с включването му. Ако Лингард не играе утре, това може да отвори пътя за дебют на младата надежда на Челси Мейсън Маунт.