Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт поздрави футболистите си за решението да отговорят на расистките обиди в София с още по-мощна игра и повече голове, въпреки колебанията, които са имали.

Англия спечели с 6:0 при гостуването си на България и събира 15 точки, с 3 пред Чехия и 4 пред Косово.

"Не, не беше чак толкова лесно, даже трудно беше. Исках да се говори повече за футбол след този мач и се радвам, че играчите го направиха на терена и затова се говори сега. Играчите в един момент имаха колебания дали да продължат след расистките обиди. На полувремето ги окуражавах да излязат и те излязоха още по-мотивирани", заяви Саутгейт.

"За съжаление мачът беше спиран на два пъти и това ще бъде негативната хроника, която ще мине по целия свят от този мач. Явно и двете спирания на мача не бяха достатъчни за някои хора."

"Искам да кажа, че имахме и постоянна комуникация с четвъртия съдия и оттам и с главния. Държа да отбележа обаче, че съдиите и делегатът реагираха на проблема със скандиранията много бързо."

"След мача с Чехия младите се огънаха, но сега не. Показаха психическа устойчивост, много качествено представяне и съм много доволен от играта ни като цяло, като отбор", добави селекционерът.

По-късно стана ясно, че английската Футболна асоциация е отправила искане до УЕФА да бъде проведено пълно разследване относно скандиранията.