Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че настоящия статус на тима като лидер във Висшага лига е добър сигнал, но знае, че ситуацията може бързо да се промени. Авансът на "мърсисайдци" пред втория в класирането Манчестър Сити е само една точка, а Клоп призна, че продължаването на победната серия е единственият начин тимът да остане начело.

"Имаме само една точка преднина пред Сити и две пред Арсенал, но дори това не значи нищо", заяви германският треньор на Ливърпул.

"Да стигнем до 60 точки е заявка в настоящия момент от сезона, но може да останем с толкова и не съм сигурен, че ще се класираме за Шампионската лига, така че по-добре да продължим да печелим мачове. Преди две години ситуацията със състава бе доста по-добра. Доколкото помня, можехме да правим доста промени между състезанията. Не мога да правя сравнения, но това ни показа, че можем да се борим за всичко и да спечелим всичко", коментира Юрген Клоп.

"Някой хора няма да са щастливи от този факт и ще кажат, че това не е достатъчно, но за нас сезонът тогава беше успешен и да се надяваме, че можем да направим и настоящия успешен", добави мениджърът на Ливърпул.

Водещият реализатор на тима Мохамед Салах ще поднови тренировки през следващата седмица, а Клоп ще може да разчита на Дарвин Нунес и Доминик Собослай за съботното гостуване на Нотингам Форест след като пропуснаха съответно три и шест мача.

"Не мисля, че Салах е далеч от завръщане. Мисля, че е възможно това да стане през следващата седмица", каза Юрген Клоп, който очаква да може да използва Уатару Ендо след контузията му в глезена и Анди Робъртсън, който беше болен в последните дни.

Ливърпул записа пет поредни победи след втората си загуба в първенството за сезона он Арсенал преди месец.

"Резултатите ни са изключително важни, но не бих казал, че това е реакцията ни поражението от Арсенал. Не съм търсил това като реакция на случилото се. Трудно е да изпълниш целите си само, ако побеждаваш във всичките си срещи - дори Манчестър Сити не направи това. Трябва да можеш да използваш и не толкова добрите неща", завърши Клоп.