Босът на Челси Маурисио Почетино скочи на ВАР, който отне късна победа с обрат на Челси срещу Астън Вила. 

Сините губеха с 0:2 на почивката в Бирмингам, но изравниха след попадения на Нони Мадуеке и страхотен удар на Конър Галахър. 

В добавеното време Аксел Дизази вкара с глава за 3:2, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради спорно избутване на Беноа Бадиашиле срещу Диего Карлос. 

Реферът Крейг Поусън бе повикан на монитора да прегледа  отново ситуацията и реши, че е допуснал „явна и очевидна грешка“, отменяйки гола, което очаквано вбеси боса на лондончани. 

„Всеки, който е гледал мача, би се почувствал разочарован. Съдията отмени гола, гледайки отново положението, след като преди 2 седмици за ФА Къп изобщо не прегледа ситуацията зарада игра с ръка. Това е нелепо. Болезнено е, защото това вреди на английския футбол. Мисля, че и във Вила и техните фенове не са наясно защо голът бе отменен“ заяви Поч. 

„Преценката е, че има нарушение, но ако такива ситуации се отсъждат като нарушения, просто няма да се играе футбол. Може много да говорим, но това просто вреди на играта“ беснееше аржентинецът, който все пак похвали отбора си за характера и обрата.