Уест Хям официално потвърди раздялата с мениджъра Дейвид Мойс, което означава, че идването на негово място на Юлен Лопетеги е сигурно. 

Шотландецът ще напусне Чуковете по взаимно съгласие, след като договорът му изтече в края на кампанията. 

Миналия сезон Мойс изведе лондончани до първият европейски триумф на отбора от 1965-а година, след като тимът триумфира в Лигата на конференциите, а през този отборът стигна до 1/4финалите в Лига Европа и в момента е 9-и във Висшата лига. 

„Насладих се на 4 и половина брилянтни години в Уест Хям и сега клубът е в по-силна позиция, отколкото беше при моето идване през 2019-а. Заено успяхме да спасим отбора и след това го изведохме до 6-о и 7-о място в класирането, а и до първият трофей от 43 години насам. Благодарен съм на всички за подкрепата и за това, че имах възможността да работя тук“ заяви Мойс. 

„От името на всички в Уест Хям бих искал да изразя нашите искрени благодарности към Дейвид за неговия принос към клуба по време на работата си като мениджър. Той бе в основата на период на сериозен прогрес в нашата история и ние сме му силно благодарни за отдадеността и професионализма му. С обявяването сега на раздялата той ще може да получи необходимото признание от феновете ни в последното ни домакинство за сезона“ заяви съпрезидентът Дейвид Съливан.