Легендата на Арсенал Иън Райт защити мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер и сподели, че, футболистите са виновни за лошото представяне на тима в последно време.

"Ситуацията на Арсенал е много трудна, но не е изненадваща, защото от много години виждаме играчи, които не могат да се борят, да дадат всичко, да водят и да се играят един за друг, за клуба и за мениджъра. Венгер има много вяра в много играчи, но те го разочароваха и ще продължат да го предават, което ще доведе до падението, за съжаление.

Не е той виновен, а футболистите. Те взеха тази негова доброта и неговото управление за слабост, защото в крайна сметка те не носят отговорност когато играят лошо Аз съм сигурен, че това ще се промени в даден период, защото сме страхотен футболен клуб. Всичко ще се обърне.

Но в момента сме в ужасен период и опитваме да стоим близо до топ отборите. Не сме близо до топ нивото обаче. Аз зная, че играчите не са достатъчно добри. Но те трябва да покажат малко сърце, решителност и желание за мениджъра, който показва толкова доверие в тях, вместо да го разочароват отново и отново", каза Райт.