Арсенал постигната очаквана победа при гостуването си на Карабах в Азербайджан, след като се наложи с 3:0 и вече има 6 точки в своята група от Лига Европа. 

Това бе 8-и пореден мач без загуба във всички турнири за хората на Унай Емери, които имаха известни проблеми, но все пак стигнаха до своето, показвайки ефективност в предни позиции. 

Още в самото начало Сократис Папастатопулос даде важен аванс на Артилеристите, а след почивката младокът Емил Смит-Роу също се разписа. Последва попадение и на още един младок - Матео Гендузи. 

В състава на Арсенал очаквано имаше доста промени, след като Мхитарян остана в Лондон по политически причини. Начо Монреал носеше лентата, а първи минути за кампанията записаи Сеад Колашинац. Гостите действаха с трима в защита с Лихтщайнер и Колашинац по фланговете. 

Началото бе отлично за Артилеристите, които поведоха още в 4-ата минута. Елнени центрира от корнер, Монреал засече с глава, а пред вратата топката се удари в Сократис и заблуди вратаря, за да спре в мрежата. 

Домакините опитаха да отговорят и в 10-ата минута поискаха дузпа, когато Холдинг притисна Емегара, който падна, но реферът не посочи бялата точка, а и като цяло бе прав. 

Като цяло обаче Арсенал контролираше събитията на терена и в 18-ата минута Смит-Роу пропусна да вкара отблизо, след хубава атака, минала още през Гендузи, Елнени и Колашинац. Последва неточен удар с глава на Уелбек. 

В 27-ата минута обаче Лено се отчете с важно спасяване, след като Мадатов преодоля Колашинац и Монреал, стреля в близкия ъгъл, но ударът му бе сравнително слаб и Лено се справи. 

Домакините се активизираха и в 39-ата минута Озобич стреля много опасно, след като топката се оказа идеална за него, но Лено се отчете с отлично спасяване. В 44-ата минута Медведев би отстрани на мрежата и по този начин паузата дойде при аванс за англичаните. 

Втората част започна с отменен гол за домакините поради засада, което естествено стресна гостите и в 53-ата те охладиха ентусиазма на домакините с нов гол, който реши всичко. Айоби изведе отлично Емил Смит-Роу и тинейджърът реализира с диагонален удар първия си гол за клуба, като го направи на 18 години и 67 дни.  

Попадението успокои гостите, но въпреки това Унай Емери пусна в игра Месут Йозил, а след това и Александър Лаказет, като германецът пропусна в 70-ата минута, когато вместо да стреля реши да подава на Уелбек и сбърка. 
 
В 79-ата минута победата стана още по-убедителна. Матео Гендузи получи на границата на наказателното поле и с прецизен и точен удар направи резултата 3:0. 
 
Карабах – Арсенал 0:3
 
0:1 Сократис 4
0:2 Смит Роу 53
0:3 Гендузи 79
 
Съставът на Арсенал: Лено, Холдинг, Сократис, Монреал (46 Торейра), Лихтщайнер, Гендузи, Елнени, Колашинац, Айоби (71 Лаказет), Смит Роу (63 Йозил), Уелбек