Арсенал удари с 1:0 Хъдърсфийлд в среща от Висшата лига на Англия и вече 21 срещи е без загуба във всички турнири. Единственото попадение в мача заби Лукас Торейра (83).

Така артилеристите излязоха на трета позиция в класирането с 34 точки, преди останалите мачове от този кръг. Гостите продължават да са в зоната на изпадащите отбори, като заемат 18-а позиция с едва 10 точки.

Трябва да се отбележи, че Унай Емери бе направил три промени в сравнение с дербито с Манчестър Юнайтед, като Месут Йозил отново не е в групата на "артилеристите". 


Арсенал започна атакуващо мача и още в началото натисна сериозно гостите пред наказателното им поле. В 6-ата минута Гранит Джака се озова на чиста позиция, но се засуети да нанесе голов удар и бе блокиран от защитник на Хъдърсфийлд.

Веднага след това положение гостите можеха да вкарат, но Крис Лоуи стреля в аут. Последваха спокойни минути, в които домакините владееха инициативата, но така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение.

В 28-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг залъга защитата на гостите, но стреля до гредата. Секунди по-късно с пропуск се отчете и Александър Лаказет.

Арсенал се хвърли в атаки към края на полувремето, но последваха неуспешни опити за гол от страна на Гранит Джака и Александър Лаказет. В 42-ата минута Арсенал все пак вкара, но попадението на Лаказет правилно бе отменено поради засада.

Второто полувреме започна по-скучновато, като първото положение дойде за гостите, но Алекс Притчард не успя да опъне мрежата на Арсенал.

Така се стигна до 57-ата минута, когато гостите скочиха за дузпа, за нарушение на Белерин срещу Притчард, но не последва сигнал за наказателен удар. Шест минути по-късно Пиер-Емерик Обамеянг стреля с глава, но в аут.

Последваха спокойни минути, в които футболистите на Арсенал владееха играта, но така и не успяваха да сътворят нещо опасно пред вратата на гостите.

В 72-ата минута Хектор Белерин се освободи на чиста позиция и стреля остро, но в аут. Артилеристите се хвърлиха в атаки и заслужено поведоха в 83-ата минута. Пиер-Емерик Обамеянг намери Лукас Торейра и той направи 1:0.

До края домакините контролираха играта и си взеха победата и трите точки. 

Арсенал - Хъдърсфийлд 1:0

Голмайстор: Лукас Торейра (83)

Арсенал: Лено, Белерин, Сократис, Мустафи, Коласинак, Лихтщайнер, Торейра, Джака, Гендузи, Лаказет, Обамеянг 

Хъдърсфийлд: Льосъл, Смит, Занка, Конголо, Шиндлер, Льове, Хог, Уилямс, Мууй, Притчард, Депоатр