Месут Йозил твърдо иска да остане в Арсенал, въпреки че много от феновете са на мнение, че трябва да бъде продаден, тъй като не дава най-доброто от себе си. 

Германецът има още 2 години от договора си, който му носи огромна заплата, но все пак признава, че бъдещето му зависи от клуба. 

„Искам да остана. Имам договор за още два сезона и съм щастлив тук. Защо да не съм? Сега съм на 30 години, все още имам няколко години футбол пред себе си, но разбира се всичко зависи от клуба. След тези 2 години не знам какво ще се случи“ заяви полузащитникът. 

„Нямам проблеми с Емери. Винаги има спекулации, но хората в клуба знаят, нашите отношения са добри. Естествено, че не е приятно, когато не играя, тъй като искам винаги да съм на терена. Пропуснах доста мачове поради контузии, но това се случва. В крайна сметка треньорът решава кой да играе“ добави той. 

Арсенал допусна някои разочароващи загуби напоследък, които влошиха шансовете му за топ 4, но все пак класирането за Шампионската лига остава възможно и чрез триумф в Лига Европа и тази вечер е важният първи мач с Валенсия от полуфиналите, в който Йозил очаква да бъде на терена.