Арсенал разнебити с 4:0 Стандард Лиеж и записа впечатляваща победа в среща от група "F" на Лига Европа. Два гола за домакините мушна Мартинели (13 и 16), по един добавиха Уилок (22) и Себайос (56).

С този успех Арсенал събра пълен актив от шест точки, докато белгийците остават с три.

Като цяло лондончани тотално контролираха мача, надиграха гостите си, забиха четири гола и в крайна сметка заслужено си взеха победата, с която еднолично излязоха на първо място в групата.

Стандард от своя страна разочарова и не показа почти нищо смислено, което доведе до логична загуба.


Арсенал започна мощно мача и още в самото начало натисна здраво белгийците пред наказателното им поле. Така логично бързо паднаха два гола, като техен автор бе Габриел Мартинели.

18-годишният бразилец първо се разписа с глава, а след това и с далечен шут. Домакините изцяло контролираха мача и правеха каквото си пожелаят с тима на Стандард.

В 22-ата минута резултатът стана класически, като Джо Уилок отблизо направи 3:0. До края на полувремето не падна нов гол, но Арсенал изцяло диктуваше събитията на терена.

Втората част обаче започна с ново попадение на "артилеристите", като негов автор бе Себайос. Последваха спокойни минути, в които домакините правилно задържаха топката и залагаха на многоходови разигравания в центъра на терена.

Това второ полувреме бе доста скучновато, като до края на срещата не падна нов гол и така Арсенал си взе категорична и напълно заслужена победа.

Арсенал - Стандард 4:0

Голмайстори:

1:0 - Мартинели (13)
2:0 - Мартинели (16)
3:0 - Уилок (22) 
4:0 - Себайос (56)

Арсенал: Мартинес, Белерин, Холдинг, Мустафи, Тиърни, Мейтланд-Найлс, Себайос, Торейра, Нелсон, Уилок, Мартинели

Стандард: Савич, Ванхойсден, Чимирот, Емонд, Болевич, Лестиен, Гавори, Войвода, Бастиан, Лайфис, Мпоку