С доста късмет Арсенал стигна 4-ия кръг на ФА Къп, след като измъкна 1:0 над Лийдс у дома и в интригуващ двубой. 

Лидерът в Чемпиъншип изигра страхотно първо полувреме и трябваше да вкара 2 или 3 гола, но не успя да го направи и след паузата си плати за пропуските. 

Артилеристите се подобриха след почивката и стигнаха до скъпоценния гол, благодарение на Рийс Нелсън. 

Гостите започнаха доминацията си още от началото и изиграха страхотни 30 минути, в които като по чудо не отбелязаха, а Емилиано Мартинес направи редица спасявания. 

Тимът от Чемпиъншип действаше страшно агресивно, което стъписа лондончани и ситуациите започнаха една след друга. Патрик Бамфорд бе замесен в повечето, като първо стреля неточно, а след това ударът му бе блокиран. В 16-ата минута той прати топката и в напречната греда. 

Алиоски и Харисън също имаха някои ситуации, които обаче пропуснаха. За това време Арсенал отправи един точен удар на Пепе, който обаче не затрудни вратаря, преди в 31-ата минута Давид Луис да прати топката покрай целта с глава след корнер. В 33-ата минута Алиоски засече една висока топка, но Мартинес отново успя да се справи с отличен рефлекс. 

Готс също прати топката неточно от добра позиция и първото полувреме завърши като по чудо 0:0, след като Лийдс имаше 15-16 голови положения, но така и не успя да отбележи. 

Лондончани започнаха по-добре след паузата и Нелсън проби отлично, преди да бъде спрян от Филипс. Последва удар в гредата на Лаказет от близко разстояние. В 52-ата минута пак той стреля опасно, но Меслие се справи отлично, а малко по-късно Гендузи прати топката много близо до целта с опит от дистанция. 

В 55-ата минута обаче, добрите действия на Арсенал дадоха резултат и лондончани поведоха. Пепе напредна и подаде на Лаказет, който прати топката пред вратата, където след рикошет в Берарди тя се оказа на пътя на Нелсън, който я прати в мрежата с техничен удар, макар и с малко късмет. 

Марсело Биелса направи двойна смяна, но Лийдс не успяваше да бъде опасен както през първото полувреме. Арсенал поиска дузпа в 65-ата минута за едно влизане на Берарди срещу Лаказет, като ВАР също преразгледа положението, но потвърди решението на Антъни Тейлър. 

В 72-ата минута Дъглас отправи шут към вратата на домакините, но той не бе точен. Последваха съмнения за червен картон на Лаказет, но ВАР го остави в игра. В 76-ата минута Мартинели стреля, но Меслие се справи. 

В оставащото време гостите така и не успяха да стигнат до опасни положения и да отбележат, което означаваше, че отпаднат от надпреварата, въпреки че изиграха страхотно първо полувреме. 

Арсенал – Лийдс 1:0

1:0 Нелсън 55

Арсенал: Мартинес, Сократис, Холдинг, Давид Луис, Колашинац, Гендузи, Джака, Пепе (91 Сака), Йозил (77 Уилок), Нелсън (67 Мартинели), Лаказет
Лийдс: Меслие, Ейлинг (78 Стивънс), Уайт, Берарди, Дъглас, Филипс, Харисън, Готс (60 Далас), Клих, Алиоски (60 Коста), Бамфорд