Най-успешният мениджър в историята на Манчестър Юнйтед сър Алекс Фъргюсън мразеше да губи. А Арсенал беше един от най-големите му дразнители заради опита на Арсен Венгер да открадне от славата на "червените дяволи".

Бившият защитник на Юнйтед Патрис Евра разкри за интересни моменти от съблекалнята на отбора. Той разказва и за кратката, но доста сериозна мотивационна реч на Фърги преди дерби с лондончани.

"Помня един мач с Арсенал. Беше неделя, слънчева неделя. Речта на Фъргюсън беше около 15 секунди. Беше нещо от сорта "Момчета, неделя е, а навън е наистина много слънчево. Не искам никой от вас да прецаква неделята ми", разказва Евра пред Sky Sports.

"И това постоянно стои в главата ти, ако пропуснеш центриране или допуснеш друга грешка. Не ти се иска точно ти да си човекът, който да развали неделята му. За него това е много важно."

"Помня един друг мач с Арсенал. Робин ван Перси вече беше преминал при нас и ми каза, че трябва да мотивирам отбора преди срещата. Казах му да не се притеснява, защото играчите на Арсенал са като мои деца и ще ги победим лесно."

"Направих прословутия коментар за "бебетата" след една наша победа с 3:1 на стадиона на Арсенал. Вкарахме страхотен гол на контраатака чрез Джи-Сун Парк, Руни и Роналдо. Френски журналисти ме питаха дали резултатът отговаря на философията на мача и тогава ги питах дали се шегуват. Това беше като мач между 11 мъже и 11 бебета.След това всичко излезе във вестниците."

"Аз уважавам много този клуб, но това беше усещането ми, когато излизах срещу Арсенал. Знаех, че ще победя. Ще съм честен с вас: на 34-ата минута от мача са ми искали фланелката на почивката. Усещането е, че печелиш мача още тогава", добави Евра.