Треньорът на Арсенал Микел Артета е оптимист, че от клуба ще бъде постигнато споразумение с Пиер-Емерик Обамеянг за оставането му в клуба. 

Бъдещето на нападателя е неясно, след като договорът му изтича след година и не е сигурно, че ще продължи да играе за Артилеристите, след като и самият футбовист каза, че това е повратен момент в кариерата му. 

„Имаме много дискусии с Пиер, с неговото семейство и агента му и мога да кажа, че силно вярвам, че можем да намерим споразумение, което да е удобно за всички. Нашата отговорност е в това да го накараме да се чувства така, че правилната стъпка в кариерата му е да остане“ заяви Артета. 

„За да се случи това, той трябва да се чувства ценен. Трябва да е сигурен, че мястото му е тук и ние искаме той да бъде тук. В същото време обаче е необходимо да вярва, че клубът ще върви напред и той ще бъде ключова фигура това да се случи“ добави той. 

„Аз съм много доволен от неговото поведение и представяне. Отношенията помежду ни са много добри и двамата можем да обсъждаме много неща лице в лице и аз вярвам, че Оба е щастлив при нас. Иска ми се всичко да приключи бързо, но в тези несигурни времена ситуацията разбира се е различна“ каза още Артета. 

Обамеянг има 61 гола в 97 участия за Арсенал след идването си в клуба през 2018-а и е ключовата фигура в стремежа на отбора да завърши силно сезона и дори да се класира за Шампионската лига.