Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли очаквано изглеждаше съсипан след загубата с 0:3 от Хърватия. 

Гаучосите играха много слабо и са на път да изхвърчат от турнира. В последния си мач те ще трябва да бият убедително Нигерия и да се надяват, че оставалите мачове ще се развият в тяхна полза, за да продължат на 1/8финалите. 

"Искам да помоля феновете за прошка и най-вече тези, които положиха огромни усилия и пътуваха до тук, за да гледат Аржентина. Аз съм отговорен за случилото се. Вярвам, че направих най-доброто, което можех, но явно не намерих начин да постигна желаното" заяви Сампаоли, който почти сигурно ще загуби поста си при отпадане. 

"Не зная за срам, но със сигурност изпитвам болка. Отдавна съм треньор и измина много време от последния път, когато преживях нещо подобно. Разочаровани сме, защото не бяхме на нивото, на което аржентинския народ очакваше от нас" добави той. 

"Имах план, който обаче не проработи и не смятам, че трябва да се хвърля вината върху Кабайеро. Меси е ограничен, защото не се получава добре връзката между него и останалите. Един треньор трябва да решава тези проблеми и аз трябва да поема отговорността си" каза още Сампаоли.