Още по темата

 

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне изказа своята благодарност към звездата Антоан Гризман, който напуска клуба след пет сезона при "дюшекчиите". Както е известно, французинът почти сигурно подсилва Барселона.

"Преди всичко аз съм благодарен на футболиста, когото имахме. Само мога да му бъда благодарен. Обичам го много като човек. Научих се да не съдя хората за решенията им. Трябва да даваш, без да очакваш нещо в замяна. Когато човек като Антоан дава всичко от себе си за нас, ние само можем да бъдем щастливи", коментира Чоло.

"Бяхме наясно, че има вероятност той да си тръгне. Говорих с Антоан преди срещата с шефовете. Казах му какво мисля с много чувство и това си остава между нас. Той винаги даваше всичко от себе си и ние сме доволни и спокойни."

"Сега Гризман прави крачка към друго място. Всички ние извлякохме облагите на това петгодишно развитие и израстване, това беше прекрасен период. Той е водещите реализатори в историята на клуба ни. Но играчите винаги търсят велики клубове като Барселона или Байерн Мюнхен, където отиде Люка Ернандес. В исторически план те са по-големи клубове."

"Не тръгвам да убеждавам никого, че трябва да остане. Да останеш в Атлетико е въпрос на гордост. През последните 10 години клубът започна да печели трофеи и създаде много добра структура. Тръгнаха си Миранда, Фалкао, Раул Гарсия, Форлан, Агуеро. Тръгнаха си отдавна и Атлетико пак печелеше след тях."

"Всички ние подписвахме и бяхме наясно, че клубът е по-голям от нас. Торес, Форлан, Агуеро, Коста, Гризман... Тръгват си, но клубът продължава да е боеспособен. Атлетико показа, че е по-голям от всяка единица тук. Генерално нищо няма да се промени. Ще потърсим играчите, които искат да дойдат при нас, за да бъдат част от голям клуб като Атлетико", допълни Симеоне.