Полузащитникът на Атлетико Мадрид Саул Нигес разкри, че гостуването на Ливърпул на осминафиналите в Шампионската лига не е изглеждало толкова страшно за "дюшекчиите".

Атлетико бе спечелил първата среща с 1:0 след гол на Саул и изостана с 0:2 в продълженията на стадион "Анфийлд", но осъществи пълен обрат и детронира мърсисайдци с краен резултат 4:2. "Червените" имаха 71% притежание на топката и цели 34 отправени удара, но испанският клуб се оказа по-ефективен.

Саул призна, че е изпитвал страх в друго гостуване - в полуфиналния мач-реванш срещу Байерн през 2016 година. В първия двубой тогава отново негов гол донесе успеха на Атлетико с 1:0, а баварците бяха като стихия в реванша, но спечелиха само с 2:1 (б.р. Томас Мюлер  пропусна дузпа) и отпаднаха.

"Реваншът с Ливърпул беше труден, но ние бяхме наясно с това. Честно казано това не беше мачът, в който съм страдал най-много. Не почувствах, че играем зле", заяви Саул в официалния сайт на мадридчани.

"Да, Ян Облак спаси много положение и в същото време ние не създавахме толкова ситуации, колкото искахме, но Ливърпул ни нападаше и ние знаехме, че ще имаме своите шансове."

"За сравнение аз помня много добре когато играхме срещу Байерн в Германия през 2016 година. В този мач наистина страдах и тогава си мислех, че няма да излезем живи от стадиона. Докато на "Анфийлд" вярвах в отбора и знаех, че ще се справим", завърши испанецът.