Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас си позволи да направи ласкав коментар по адрес на звездата на Барселона Лионел Меси, определяйки го за най-великия футболист в историята.

Според отявления фен на Реал Мадрид Тебас, трябва да се направи специален трофей в чест на Бълхата, който не спира да троши рекорди с екипа на каталунския колос. Лео има невижданите 390 гола в Ла Лига, печелейки титлата цели девет пъти.

"Смятам, че Меси ще се оттегли като най-великият в историята, какъвто несъмнено е вече. Някои ще споменат Неймар, но доколкото си спомням, Меси започна в Барса като младеж и не спира да ни изненадва всяка година", заяви Тебас.

"Той прави нещата да изглеждат така, все едно няма никакви граници. Когато играе на максимум, без съмнение Лео е най-добрият. Според мен е чудесна идея да има индивидуален трофей за най-добрия играч през годината, който да носи неговото име."

"Досега има създадени други награди, като "Телмо Сара" за най-добрия голмайстор, например. Идеята е прекрасна", завърши своя коментар босът на Ла Лига.