Райо Валекано - Барселона, мач от 7-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Кампо де Валекас", начало 19.00 часа.

 

Барселона:

Вратари: Браво, Тер Стеген
Защитници: Пике, Алба, Масчерано, Матийо, Алвеш, Адриано, Бартра
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Шави, Ракитич
Нападатели: Меси, Неймар, Педро, Мунир, Сандро

Контузени: Масип, Рафиня, Дъглас
Извън групата: Вермаелен, Сержи Роберто, Монтоя
Наказан: Суарес

 

ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Райо Валекано в пореден кръг от Примера Дивисион. Мачът се очертава много труден и също толкова важен за каталунците, които трябва да отговорят на тежкия удар, който получиха през седмицата.

В мач от Шампионската Лига Барса допусна първа загуба през сезона при визитата си на френския ПСЖ. Поражението бе особено разочароващо предвид факта, че домакините бяха без Златан Ибрахимович, Тиаго Силва и Есекиел Лавеци. За Барса пък бяха на линия всичките звезди, но така и не можаха да се преборят с вдъхновената игра на домакините.

Сега на тима на Луис Енрике предстои ново тежко гостуване. Райо е един от отборите в примера, които имат подобен стил на игра с добро владеене на топката. Именно това може да разстрои играта на каталунците. Миналия сезон "Пчеличките" се превърнаха в първия отбор от много време насам, който има по-голямо притежание на топката от Барселона.

През този сезон Райо отново се представя добре, макар и не много постоянно. Тимът е в средата на таблицата с две победи, две равенства и две загуби. Трябва да се отбележи обаче, че особено в домакинствата си срещу големите отбори Райо играе изключително амбицирано. Така тимът на Пако Хемес измъкна равенство 0:0 срещу шампиона Атлетико Мадрид и победи четвъртия от миналия сезон Атлетик Билбао.

Известни проблеми за домакините са контузията на защитника Зе Кастро, както и на вратаря Кристиан Алварес. За Барса пък няма нови проблеми след мача в сряда и Луис Енрике разполага с най-добрите си играчи. Той остави извън отбора Сержи Роберто и Монтоя.

Със сигурност пред каталунците предстои много труден мач, но стабилността в защита от началото на сезона може да се окаже ключова. Срещу ПСЖ младият Тер Стеген прояви колебание, но сега се очаква между гредите да се завърне Клаудио Браво, който е само на 21 минути от това да подобри рекорда на Педро Мариа Артола от 1978 година, когато той записа 560 минути без допуснат гол. Това може да се окаже и ключовият фактор в мача.


Резултат: 0:1