Барселона - Леганес, мач от 23-тия кръг на Примера дивисион, стадион “Ноу Камп”, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Треньорът на Барселона Луис Енрике призова играчите си да забравят бързо за разгромната загуба с 0:4 от ПСЖ през седмицата в Шампионската лига. След поражението бъдещето на Енрике като треньор на тима отново бе поставено под въпрос. 

Нещата не вървят добре и в първенството, където Барса изостава на 4 точки от лидера Реал Мадрид, а има и мач повече. 

“Критиките не ми влияят, защото съм свикнал с ролята си, все пак съм тук три години. Хубаво е, че има известна дистанция между медиите и клуба. Не слушам пресата, няма да го направя и тази седмици. Дори не съм пускал радио и телевизор. 

Мачът с ПСЖ е още в главата ми и ще бъде така сигурно всяка вечер до края на месеца, но не бива да му обръщаме такова внимание. Предстоят ни още много мачове. Каквото и да се случи в следващите няколко месеца, това няма да има нещо общо с бъдещето ми. Аз все още не съм взел решение за него”, каза Луис Енрике. 

Леганес е отборът с най-малко голове в Ла Лига този сезон, като вкара едва 15 гола в 22 мача и в момента е само на две точки от зоната с изпадащите. 

“Чака ни много различен мач от този във вторник. Ще бъде хубав двубой, а аз искам да видя как ще успеем да отговорим на тази трудна ситуация. Трябва да подобрим владеенето на топката, да атакуваме и да се защитаваме като отбор. Не бива да позволяваме на противника да ни краде топката”, каза още треньорът на Барса. 

Луис Енрике няма да може да разчита на Алейш Вида, който ще отсъства до края на сезона заради счупен глезен. Серхио Бускетс пък е наказан. Хавиер Масчерано поднови тренировки, след като пропусна последните два мача на тима си. 

Треньорът на Леганес Асиер Гаритано бе категоричен, че загубата на Барселона във вторник няма повлияе на каталунците. В същото време тимът му влиза в мача също с накърнено самочувствие, след като в предишния кръг загуби с 0:2 от Спортинг Хихон у дома.  

“Барселона е клуб, който не се влияе от победа или от загуба. Сигурен съм, че не са очаквали да паднат в Париж и е възможно атмосферата при тях да не е добра. 

Ние пък загубихме с 0:2 от Спортинг. Ние обаче ще се борим до край и няма да се предадем. Мотивацията ни ще бъде много висока, още повече, че играем срещу голям отбор”, каза Гаритано.

Резултат: 4:0