Суперзвездата на Барселона Лионел Меси не скри огромното си задоволство от шеметната победа с 6:1 над Севиля снощи, която класира каталунците за девета поредна година на полуфиналите в турнира за купата на Испания.

Интересното е, че аржентинецът беше доста предпазлив преди реванша и дори изрази опасенията си, че има голяма вероятност "блаугранас" да напуснат надпреварата, след като загубиха първата среща с 0:2.

"Говореше се, че ще оставим да отпаднем за купата, тъй като не искаме да я печелим отново. Хората интерпретираха грешно моя коментар в началото на сезона, когато говорех за Шампионската лига", заяви Бълхата.

"Ние искаме да се борим за требъл. Наш дълг е да се борим за спечелване на всяка една надпревара, в която участваме. Когато си в Барселона няма как да не искаш да печелиш всичко възможно. Направих няколко пропуска снощи, но преди да се разпиша в края моите съотборници бяха решили всичко в наша полза."

"Дузпата? Филипе Коутиньо вкара от бялата точка срещу Леванте и искаше да бие отново. Ние говорихме за това. Затова и той изпълни удара. Аз съм щастлив, защото по този начин започна обратът", допълни Лео, който блесна с вълшебна асистенция за Сержи Роберто и с гол в последните секунди на двубоя.