Лионел Меси трябва да играе по-добре в съботното дерби от Примера дивисион между Барселона и Реал Мадрид в сравнение с полуфиналния мач-реванш от турнира за купата на Испания в сряда между двата испански гранда, заяви треньорът на каталунците Ернесто Валверде.

Меси, реализатор номер 1 в мачовете между "синьо-червените" и "белите", не се представи на високо ниво в сряда, но Барса победи с 3:0 в Мадрид и се класира за финала за купата на страната.

"Смятам, че той е в добра форма, наистина много добра форма. Винаги очакваш много от твоите футболисти, включително и от Меси", заяви Валверде пред медиите.

Специалистът говори за представянето на Барса в двубоя преди два дни, когато каталунците имаха само 4 точни удара срещу 14 в полза на Реал Мадрид.

"Наистина имаше периоди, в които не играхме добре. Съперникът ни натискаше в нашето поле и изглеждаше достатъчно опасен. Ние създадохме само две или три положения. Винаги искаме да се подобряваме", коментира още Валверде.

Барселона спечели 7 от последните 10 титли в испанското първенство и отново е лидер в класирането в Примера дивисион.

"Ще бъде трудно да направим един и същ резултат през няколко дни, но ще опитаме да победим. Това би ни дало огромна увереност, защото знаем колко трудно се играе в Мадрид", завърши Ернесто Валверде.