Галерия

Любим аргумент на критиците на Луис Суарес е неговата болезнена суша в Шампионска лига. Миналата седмица Барселона завърши 0:0 с Олимпик Лион в първи 1/8-финал от турнира.

Суарес пропусна най-чистото положение за каталунците във Франция и колкото и невероятно да звучи, той има само 1 гол в последните 17 мача в турнира. Това определено не подхожда на титулярния нападател на отбор, който е тръгнал да печели европейската корона.

От друга страна Суарес продължава да подобрява величествените си показатели срещу големия съперник Реал Мадрид. Откакто той е в Барса, никой друг, дори Лео Меси и Кристиано Роналдо, нямат толкова много голове в "Ел Класико" – 11 от сезон 2014/15 насам. За сравнение, в същия период аржентинският гений има 5. 

Спомнете си какво се случи през октомври. Тогава Суарес пое водещата роля при отсъствието на Меси и наниза хеттрик за разгрома с 5:1 на "Камп Ноу". В сряда за Купата на Краля, Меси не беше в най-добрата си форма и без зорко пазен. На сцената отново се качи Канибала и с две попадения за сетен път се доказа, че е звезда №1 в "Ел Класико" в последните години.

Само през настоящия сезон Суарес има 5 гола 3 мача срещу Реал, а през сезон 2017/18 се разписа и двете издания на дербито в Ла Лига – 3:0 на "Бернабеу" и 2:2 на "Камп Ноу". Другото голямо шоу беше при 4:0 в Мадрид през 2015/16, когато беше точен два пъти.

Любимите жертви на Луис Суарес:

Норич                         12 гола
Реал Мадрид             11 гола
Вилем II                      11 гола
Севиля                       10 гола
Валенсия                   10
Рода                           10